Şansın Səsi Səni Harda Tapır |
kyle82phillips
|
|
Newbie![]()
|
Mən həmişə hesab edirdim ki, şans mənim üçün yazılmış bir şey deyil. İşləyirəm, evə gəlirəm, yemək yeyirəm, yatıram — bu dövrə hər gün təkrarlanır və məni elə də narahat etmir. Amma son payızda hər şey bir az dəyişdi. Dostum Rəşad bir axşam mənə dedi ki, sən niyə heç nə sınamırsan? Dedi ki, indi onlayn kazino elə bir şeydir ki, orada sadəcə oturub nəyisə gözləmirsən, özün seçirsən, özün oynayırsan. Mən əvvəlcə güldüm. Düşündüm ki, bu nə söhbətdir, mənim belə şeylərə nə vaxtım var, nə də həvəsim.
Amma içimdə bir yerdə maraq qaldı. Elə bil ki, hansısa kiçik səs mənə pıçıldadı: bax, bir dəfə yoxla, nə itirəcəksən? Bir axşam işdən sonra telefonu əlimə götürdüm və axtarmağa başladım. Rəşad mənə demişdi ki, mostbet iniciar sesión yazsan, hər şey açılacaq. Elə də oldu. Qeydiyyatdan keçdim, profilimi doldurdum, sonra isə qarşıma elə oyunlar çıxdı ki, gözlərim açıldı. Amma mən qumarı sevmirdim, mən sadəcə oyunları sevirdim. Uşaqlıqdan slot maşınlarını xatırlayıram, bazardakı o avtomatlar məni həmişə sehrləyirdi. İndi isə həmin həmin avtomatlar telefonumun içində idi. İlk günlərdə çox ehtiyatlı davrandım. Kiçik məbləğlərlə başladım, çünki böyük riskdən qorxuram. Amma bir şey var ki, məni özünə çəkdi — o hiss ki, hər fırlatmada bir gözləmə var, bir nəbz var. Bəzən uduzurdum, bəzən udurdum. Amma maraqlı olan o idi ki, mən uduzanda da əsəbiləşmirdim. Çünki bilirdim ki, bu sadəcə oyundur, bu sadəcə bir seçimdir. Bir dəfə gecə saat ikidə oturub Sweet Bonanza oynayırdım. Ekranda şirniyyatlar uçurdu, səslər gəlirdi, mən isə elə bil ki, başqa bir aləmə düşmüşdüm. O gecə cəmi iyirmi manat qazandım, amma o hiss mənə elə gəldi ki, sanki min manat udmuşam. Çünki məsələ pulda deyildi, məsələ o anda idi. Həmin payız ərzində mən mostbet iniciar sesión sözünü tez-tez xatırlayırdım. Çünki hər dəfə daxil olanda yeni bir şey görürdüm. Bəzən bonuslar verilirdi, bəzən pulsuz fırlatmalar. Bir dəfə həftəsonu kəşbek aldım — o qədər də böyük deyildi, amma xoş idi. Elə bil ki, kimsə sənə deyir: sən burada oynadın, biz də sənə bir az geri qaytarırıq. Bu kiçik jest məni sevindirdi. Çünki mən həmişə düşünürdüm ki, onlayn kazino sadəcə pul yığan yerdir. Amma belə deyilmiş. Orada da bir mədəniyyət var, bir yanaşma var. Bir dəfə iş yoldaşım Elçin məni görüb soruşdu ki, nə edirsən axşamlar? Mən dedim ki, bəzən onlayn oyunlar oynayıram. O, güldü və dedi ki, sən də qumara düşmüsən? Mən də güldüm və dedim ki, yox, mən qumara düşməmişəm, mən sadəcə istirahət edirəm. Çünki mənim üçün bu, bir növ film izləmək kimidir. Sadəcə burada sən özün seçirsən, nə vaxt dayanacağını, nə qədər oynayacağını. Ən əsası isə odur ki, mən heç vaxt itirdiyim pulun arxasınca qaçmıram. Əgər bu gün uduzuramsa, sabah oynamıram. Bu mənim öz qaydamdır. Və bu qayda məni xilas edir. Yaz gələndə mən artıq bu işi bir hobbi kimi qəbul edirdim. Həftədə bir-iki dəfə, adətən axşamlar, telefonu götürüb bir neçə fırlatma edirdim. Bəzən heç pul da qoymurdum, sadəcə demo rejimdə oynayırdım. Çünki mənə maraqlı idi ki, bu oyunlar necə işləyir, necə qurulub. Bir dəfə Gates of Olympus oynayırdım və ekranda elə bir ardıcıllıq gəldi ki, özüm də təəccübləndim. O qədər də böyük məbləğ deyildi, amma o axşam mən gülə-gülə yatdım. Səhər duranda isə düşündüm ki, bu nə idi? Sadəcə bir şans idi. Və şans elə bir şeydir ki, onu tutmaq üçün hazır olmalısan. Yayda dostlarla dəniz kənarına getdik. Orada da telefonum yanımda idi. Bir axşam çadırda oturub mostbet iniciar sesión edərək bir neçə oyun oynadım. Dənizin səsi, ulduzlar, yüngül külək — və telefonun ekranında rəngli simvollar. O an mən başa düşdüm ki, bu sadəcə oyun deyil, bu bir əhval-ruhiyyədir. Sən harda olsan da, öz kiçik dünyanı yarada bilərsən. Əlbəttə, mən bunu heç kimə tövsiyə etmirəm. Çünki hər kəsin öz həddi var. Amma mənim üçün bu, sadəcə bir istirahət növüdür. Bir dəfə Rəşad məndən soruşdu ki, sən heç böyük uduş etmisən? Mən dedim ki, yox, böyük uduş etməmişəm. Amma mən kiçik uduşlardan da zövq alıram. Çünki məsələ nə qədər qazanmağında deyil, məsələ o prosesdədir. Sən oturursan, seçirsən, gözləyirsən, nəticəni görürsən. Bu, həyatın kiçik bir modelidir. Bəzən qazanırsan, bəzən uduzursan. Əsas odur ki, sən özünü itirmirsən. İndi payız yenidən gəlib. Mən hələ də hərdən telefonu götürüb bir neçə fırlatma edirəm. Amma artıq mənim üçün bu, bir yarış deyil, bir rahatlama yoludur. Mən bilirəm ki, heç vaxt son pulumu oynamayacağam, heç vaxt borc alıb oynamayacağam. Çünki bu, sadəcə bir oyundur. Və hər oyunun öz qaydaları var. Əgər sən qaydalara riayət etsən, oyun səni əsəbiləşdirmir, əksinə, sənə zövq verir. Bəlkə də ən maraqlısı odur ki, mən bu təcrübədən çox şey öyrəndim. Öyrəndim ki, hər şeyi qazanmaq mümkün deyil. Öyrəndim ki, uduzmaq da bir təcrübədir. Öyrəndim ki, səbirli olmaq lazımdır. Və ən əsası, öyrəndim ki, şans elə bir quşdur ki, onu tutmaq üçün əllərini çox açmaq lazım deyil. Sadəcə yerində oturub gözləmək lazımdır. Bəzən gəlir, bəzən getmir. Amma hər halda, sən özünü yaxşı hiss edirsənsə, bu artıq qazancdır. Elə buna görə də mən indi bu yazını yazıram. Kiməsə tövsiyə etmək üçün yox, sadəcə öz təcrübəmi bölüşmək üçün. Çünki hər kəsin öz yolu var. Mənim yolum kiçik, sakit və ölçülüdür. Və mən bu yolda özümü itirməmişəm. Bu isə mənim üçün ən böyük uduşdur. |
|
|
| Usuario(s) navegando en este tema: 1 invitado(s) | |
Forum Software by MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Theme Designed by Tushar. Modified by Lust no Fansub © 2008-2026.

Iniciar Sesión
Registrarse