Sose hittem a véletlenekben. Komolyan. Az életem mindig is egy jól kirakott puzzle volt, minden darabka a helyén, a saját kezem által rendezve. Aztán jött az a bizonyos csütörtök este, és minden a feje tetejére állt. A jó értelemben.

Egy kiállítás megnyitójáról jöttem, ahol a barátom, Zoli, egy elképesztő szoborkompozícióját mutatta be. Tele volt az agyam képekkel, érzésekkel, és egy kicsit bántott a lelkiismeret, amiért otthagytam a kislányomat, Pannit, a dadusnál. Tudtam, hogy hazaérek, már alszik, és ez a gondolat furcsa űrt hagyott bennem. Mielőtt beültem volna a kocsiba, elővettem a telefonomat, csak úgy, megszokásból. Az emailjeimet pörgettem, a semmire se számítva. Aztán megláttam azt az értesítést.

Egy régi ismerősöm, Laci, akivel évekkel ezelőtt együtt dolgoztunk egy reklámügynökségnél, küldött egy linket. Egy rövid üzenet kísérte: „Próbáld ki, haver! Az élet nem csak a tervezésről szól. Néha dobj egy kockát!”. Laci mindig is egy laza figura volt, aki a flow-ban élt, szemben az én agyonszervezett életemmel. A link egy ismerős online kaszinóhoz vezetett, a Vavada-hoz. Már hallottam róla, de sosem regisztráltam. Túl sok volt a kockázat, túl sok a bizonytalanság. De az este hangulata, a kiállítás energiája, a hiányérzet… valami megtört bennem. Ráklikkeltem.

A regisztráció pillanatok alatt ment. Aztán a bónusz ajánlatok között megakadt a szemem egy feliraton. Pontosabban egy ajándékon. **Vavada 100 free spins**. Nem kellett hozzá semmi, csak egy megerősítő kattintás. „100 ingyenes pörgetés egy népszerű nyerőgépre” – állt a leírásban. Felnevettem. „Mi ez, a sors tréfája?” – gondoltam. Egy olyan embernek, aki mindent a véletlenre bízni szokott, itt van ez a száz esély, ajándékba. Úgy döntöttem, belevágok. Hiszen mit veszíthetek? Semmit.

Az első tíz pörgetés alatt csak apró nyeremények jöttek, pár forint. A tizenötödiknél a képernyő felvillant. Három szimbólum egymás mellé állt. Aztán a huszadiknál egy újabb sorozat. A számok pörögtek a számlámon. 5000 forint. Aztán 15.000. A negyvenedik pörgetésnél jött a nagy durranás. A képernyő szinte lángba borult, a hangok fülsüketítőek voltak a csendes nappaliban. Egy progresszív nyereményjáték ugrott be, és a véletlenek együttes hatására egy 85.000 forintos nyeremény landolt a virtuális zsebemben. Lestem a telefont. A szívem a torkomban dobogott.

Nem akartam elhinni. Száz ingyenes pörgetés, amit nem is én fizettem, és máris itt vagyok egy olyan összeggel, ami egy teljes hétvégi családi kiruccanást fedezne Pannival. De nem álltam le. Valamiért éreztem, hogy ez az este más. Folytattam a játékot, de már nem a saját pénzemmel. A nyereményből tettem be egy kisebb összeget, és játszottam tovább. És ahogy telt az idő, a számok csak nőttek. 100.000, 150.000. A huszadik perc végére, amikor már a dadus fizetésére is gondoltam, a számla egyenlege 210.000 forintnál járt.

Ekkor megszólalt a telefonom. Zoli. „Na, hogy tetszett a kiállítás? Láttam, hogy eljöttél elég hamar.” – kérdezte. „Zoli, el sem hiszed, mi történt.” – válaszoltam, és elmeséltem neki az egész estét. A véletlen linket, a **Vavada 100 free spins**-t, és a hihetetlen szerencsémet. Zoli nevetett a vonal túlsó végén. „Látod! Mondtam én, hogy az élet nem csak tervezés. Néha meg kell adni a lehetőséget a véletlennek, hogy megajándékozzon.”

Aznap este, mielőtt lefeküdtem, nem tudtam aludni. Nem a pénz miatt. Hanem az érzés miatt. A szabadság érzése miatt. Hogy egy olyan dolog, amit általában kontrollálni próbálok, egyszer csak a javamra fordult anélkül, hogy bármit is tettem volna érte. Másnap reggel felébredtem, és Panni már az ágyamban ült. „Anya, álmodtam, hogy együtt mentünk a tengerpartra!” – mondta. Elmosolyodtam. Kivettem a telefonomat, és lefoglaltam egy háromnapos utat a horvát tengerpartra. Az a 210.000 forint, ami a **Vavada 100 free spins**-ből jött, nem csak egy nyeremény volt. Egy emlék lett. A mi kis közös kalandunk kezdete.

Most, amikor visszagondolok arra a csütörtök estére, már nem tartok a véletlentől. Megtanultam, hogy néha a legnagyobb ajándékok akkor jönnek, amikor a legkevésbé számítasz rájuk. És hogy egy egyszerű kattintás, egy ajándék pörgetés, az egész életedet megváltoztathatja. A lényeg, hogy tudd, mikor kell megállni, és élvezd az utat, amit a szerencse kínál. Mert az élet, hidd el, tele van váratlan fordulatokkal. És néha ezek a fordulatok aranyat érnek.